Renkli yazmak

RENKLİ YAZMAK

Amacı yazma istek ve heyecanını yaratmak,  herkesin yazabileceğini ispatlamak olan Zihin Haritalarının gücünü yaratıcı yazma ile birleştiren sürecin adı “Renkli Yazmak” tır.

Bu teknik düşüncelerikağıda aktarmaktan fazlasıdır. Şöyle ki…

Sol beyin; beynin mantıksal kontrolünü sağlayan kısmıdır, yaratıcılık sağ loptadır. Bir şeyin zihin haritasını yaptığımız zaman sol beyin mantıksal bir problem olduğunu düşünür, şekli beğendim ama incelemem lazım der. Sol beyin haritanın büyüklüğünü, şeklini ve detayları analiz etmekle meşgulken sağ beyin haritayı bir radar gibi tarayarak an ı yakalar ve tüm yaratıcılığını kullanır. Belli bir süre sonrada sağ beyinle sol beyin arkadaş olur ve oyun alanında uyum sağlanır.

Birisinin bir kelime söylediği daha sonra diğer kişinin de o kelime ile ilişkili bir kelime söylediği oyunu hiç oynadınız mı? Beynimiz farklı fikirlerle farklı kavramları ilişkilendirdiği için oyun oynanabilir. İşte zihin haritaları da ilişkileri göstererek aynı bu oyunda olduğu gibi beyni bu oyuna devam etmek için teşvik eder.

Renkli Yazmak da biz önce bilgisayar çocuklarının eline renkli kalemler veririz. Renklerin verdiği enerji ile yaratıcılıkları tetiklenirken zihin haritasının kıvrımları beyinlerinin derinlerine iner, oradaki yaratıcı fikirleri bulur, kullanmaları için önlerine koyar. Bu enerji ile yazamam ön yargısı yıkılmış, öz güveni gelişmiş, motivasyonu artmışçocuk kelimler ile oynamaya başlarlar.

Sistem beyinle uyumlu olduğu için daha iyi düşünür daha odaklı olur.  Her şey kendi içinde gruplanmış ve tek sayfada toplanmış olduğundan da zihinlerinde  boş yer açılır, bu boş yeri de arada rahatlamak için kaçtıkları güvenli bölge olarak kullanırlar.

Renkli yazmak ile yazılmak istenilen  hikaye, öykü, kitap ile ilgili resmi tek bir sayfada görür, yazarken ne yöne gittiklerini ve nerede olduklarını net bir şekilde bilir, yaratıcılık sancısı çekmeden, tıkanarak vakit kaybetmeden gereksiz kelimeler içinde boğulmadan ana kelime üzerinde yoğunlaşır böylece yazma süreçleri hızlanırken çok yüksek kalitede bir çıktı alır üstelik bütün bunları da rengarenk kalemlerle eğlenerek yaparlar. Onlar eğlenirken de yazıları gökkuşağı kadar renkli bir nehir kadar da akıcı olur…

Yorum ekle