ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
Öğrenci Koçluğu bir farkındalık sürecidir. Koç çocuğa neyi, nasıl yapacağını söylemez, çocukta öyle bir farkındalık yaratır ki neyi nasıl yapacağını çocuk zaten bilir.
Birçok öğrenci küçücük yaşlarında ailelerinin de katkılarıyla saplantıya dönüşen gelecekle ilgili kaygılar yaşamaktadır.
Öğrenci koçluğu seçme yerleştirme sistemimizim getirdiği bazı ihtiyaçlar sonucunda Aile, okul ve Öğrenci üçgeninin imdadına yetişen bir sistemdir.
Aile-Okul-Öğrenci üçgenindeki ilişki sonucu hedeflenen sonuçlar
-okul Başarısı
-sınav başarısı
-hayata hazırlıktır.
Çocuklarımızın gelişim aşamalarında onlara destek olmak büyük önem taşır. Onlara gerek okul hayatlarında gerekse aile, arkadaş, öğretmen ilişkilerinde farkındalık kazandıran kişi öğrenci koçudur.
Öğrenci koçu öğrencileri hedef belirleme ve başarıya ulaştırma gibi temel kavramlarla tanıştırır. Öğrencilere küçük yaşlardan başlayarak yol haritası belirlemede destek olur.
Öğrenci koçu, çocuğu öğrenilmiş çaresizlikten kurtarır. Koç her çocuğu mükemmel kabul eder ve onun içindeki potansiyeli ortaya çıkarır.
Öğrenci koçu öğrenciye yeni bir bakış açısı kazandırır ancak ailenin öğrenci koçluğundaki rolü büyüktür. Öğrenci koçluğu aile, çocuk ve koç arasındaki başarılı bir takım oyunudur. Ailenin yardım ve desteğine her zaman ihtiyaç vardır. Öğrenci koçluğu öğretmenlere, öğrencilere, ailelere birbiriyle ilişkilerinde yol haritası verir.
Öğrenci koçu önce öğrencinin kendini farketmesini sağlar. Güçlü ve zayıf yanlarını çıkartır. Hedef belirleme konusunda çocuğa destek olur gerekli motivasyonu sağlar.
Koç öğrencinin neden ders çalışmadığı ile ilgilenmez. Koç öğrencinin nasıl sıkılmadan ders çalışabileceği ve ailenin koçun yardımıyla buna nasıl katkı sağlayabileceği ile ilgilenir. Ders çalışma sorununun çözümü yine ders çalışacak öğrencide olmalıdır. Öğrenci çözümü koçunun sorduğu doğru sorulara yanıt vererek kendisi bulmalıdır.
Öğrenci koçluğu tamamiyle gizlilik ve etik değerler çerçevesinde sunulan çocuğun hayat yolculuğunda yoluna ışık tutan bir hizmettir…
Yorum ekle