Gelin Zihin Haritası yapalım!

Gelin Zihin Haritası yapalım!

Klavyelerin hayatımıza egemen olduğu, ipadlerin çocuk bakıcısı yapıldığı, gezme olarak AVM lere gidildiği, mahalle arkadaşlarının olmadığı, çocukların topla cam kırmadığı, komşu teyzelerin bulunmadığı, değil biz yetişkinlerin çocukların bile renkli kalemlerinin çekmecelere kalktığı bir devirdeyiz.

Böyle bir devirde gelin bir çılgınlık yapalım; beynimizi dans ettirelim;  istermisiniz?

Nasıl mı?

Harita yaparak

Ne haritası mı?

Zihin haritası

O da ne  mi?

Bilgileri beynimizin dışına çıkarmanın en etkili yolu. Beyin dostu bu teknikle; kelimeleri, resimleri ve renkleri bir anlam bütünlüğü içinde toplarız. Şimdi size zihin haritaları nasıl yapılır gibi kalıplaşmış şeylerden bahsetmeyeceğim ama iyi bir zihin haritası yapmakla ilgili dünyaca kabul edilmiş bazı yollar var, onlara değineceğim.

1-Haritanın merkezine resim koymak ve saat yönünde hareket etmek

2-Olabildiğince çok resim ve renk kullanmak,

3-Uzun ve detaylı anlatım yerine mümkün olduğunca basit , anahtar kelimeler seçmek,

4-Her anahtar kelimeye ait bir dal yapmak

5-Ana resimden çıkan dalların diğerlerine göre daha kalın olması

6- Benzer fikirleri gruplamak

Her şey tamam fakat anahtar kelimeler, dallar ne mi demek? Endişelenmeyin, eğitim sonunda bu konularla ilgili net fikriniz olacak J

Eğitimde ne mi diyoruz?

Kelimeleri ve resimleri birlikte kullanarak düşüncelerinizi yapılandırıp düzenleyebileceğiniz, zihninizde yolculuğa çıkabileceğiniz, yaratıcılığınızın, hafızanızın ve düşünme yetinizin gelişerek beyninizin egzersiz yapmasının sağlandığı, küçük çizimlerin önemli ve memnuniyet verici sonuçlar doğurduğu , beyninizin enginlerinde rahatça dolaşabildiğiniz, hafızanızın aslında kötü olmadığını anladığınız, fikirlerinizi organize etmenin rahatlığını yaşadığınız, toplantı sürelerinizin azaldığı, sunumlarınızın kalitesinin arttığı, yazılarınızın nehir gibi aktığı  bir dünyaya hoş geldiniz diyoruz…

Yorum ekle